Om webbplatsen

Om webbplatsen Genvag.nu - Guide för entreprenörer och innovatörer i Västra Götaland

Den här webbplatsen är under utveckling och drivs av Västra Götalandsregionen. Tanken med Genväg är att underlätta för entreprenörer, innovatörer och företagare att få tillgång till kostnadsfri hjälp/rådgivning i samband med start av företag, vid utveckling av en innovativ idé eller vid utveckling av företag.

Varför Genvag.nu?

Det finns en mängd olika vägar att gå om du vill förverkliga en idé, starta företag eller utveckla ditt företag.  I Västra Götaland finns ett flertal offentligt finansierade organisationer som erbjuder kostnadsfri hjälp, t ex nyföretagarrådgivning, finansiering, kompetensutveckling mm. Men det är inte alltid så lätt att hitta hjälpen om du inte vet var du ska leta. Utbudet av organisationer och aktiviteter som riktar sig till entreprenörer, innovatörer och företagare i Västra Götaland är stort. På den här webbplatsen försöker vi samla aktörer och aktiviteter som du kan ha nytta av. Vår evenemangskalender är inte komplett, men vi jobbar för att den ska bli allt bättre. 

Genväg är inte enbart en samlingsplats, utan också en interaktiv mötesplats där du får möjlighet att ställa och besvara frågor, kontakta rådgivare samt blogga om dina erfarenheter mm. Du har säkert tips och kunskaper som andra kan ha nytta av.

Vi hoppas att den här webbplatsen ska leda dig till rätt hjälp och att du blir inspirerad av andra som gjort samma resa som du själv är på väg att göra.

För aktörer

Aktörer, dvs organisationer som finansieras med offentliga medel och erbjuder kostnadsfri hjälp/rådgivning till entreprenörer, innovatörer och företag, har möjlighet att registera sig och få tilldelat rollen "aktör". Det innebär att man då kan uppdatera sin organisations profilsida och lägga in aktiviteter i evenemangskalendern.

När man skapar ett konto ska man registera sig som person och i fältet "Organisation" anger man vilken organisation man arbetar för. När man registrerar sitt konto ska man också klicka i att man ansöker om rollen aktör. På så sätt kan vi som arbetar med Genväg koppla ihop ditt personliga konto med rätt aktörsprofilsida. Detta innebär även att flera personer i samma organisation kan turas om att hantera organisationens profilsida och evenemang.

För utvecklare - Öppen data och API

Vill du utveckla en app där du behöver data från Genvag? Trevligt! Vi har en API-struktur som finns specificerad nedan.  

API-beskrivning för Genvag.nu, version 1.0, uppdaterad 2015-03-12 (pdf)