Årets vinnare av Unga landsbygdspriset i Väst!

Unga Landsbygdspriset i Väst

Fem unga och driftiga entreprenrörer fick ta emot Västra Götalandsregionens pris för unga landsbygdsföretagare i samband med Inspirationsdagen i Uddevalla och VårGläjdedagen i Herrljunga.

 

Pristagare: Madelene Holmström och Erik Lyräng, Lyrön, Orust kommun
Företag: Restaurang och Café Bryggvingen och Lyröns Fisk och skaldjur

Motivering: Utifrån sina yrkeskompetenser fiske, mat och musik har paret på egen hand byggt upp sin firma med restaurang, fiske och fiskaffär från 0 till 4,3 mkr i omsättning och med god vinst på Lyrön utanför Orust. Genom den nyskapande kombinationen att öppna restaurang med egna råvaror, musikinslag och mysig gästhamn har ett framgångsrikt företagande möjliggjorts med starka sysselsättningseffekter sommartid i ett avlägset hörn av Orust kommun.

 

Pristagare: Lina, Sara och Kalle Persson, Ljung, Herrljunga kommun
Företag: Lida gård i Ljung
Motivering: Tre unga syskon som visat stort ansvarstagande och imponerande drivkraft när de tagit över den stora mjölkgården med över 200 mjölkkor och mer än 10 mkr i årlig omsättning med vinst.
Som starka förebilder för andra unga går de före och visar hur unga människor som vågar försöka och ges möjlighet till ansvar tillsammans kan klara av att driva avancerad företagsverksamhet med höga kvalitetskrav.

Nästa år är det dags igen att nominera och utse nya pristagare!