Blogg för Karolina Nowicka

Ansök nu! "Program för plattformar för KKN-branscher"

Den nordliga dimensionens kulturpartnerskap har öppnat ett ansökningsprogram – plattformar för kulturella och kreativa branscher.

Målet med programmet är att skapa och stimulera öppna nätverk i området för den nordliga dimensionen med det övergripande målet att uppnå ekonomisk framgång genom utveckling och främjande av kulturföremål och kulturella tjänster av högt mervärde. Aktiviteterna kommer att öka kapaciteten inom de kulturella och kreativa branscherna genom olika typer av resultatinriktad kommunikation, som exempelvis följande:

Favorit i repris I Konferens Katziing i Sjuhärad

KATZIING SJUHÄRAD

 

Klockan 12.30, den 2:e maj på Scandic Hotel Plaza, Borås, började de första besökarna och rådgivningsaktörerna från Sjuhärad strömma in till Katziing! Programmet bjöd på korta presentationer av de olika aktörerna och PechaKucha-framföranden av lokala kulturföretagare. Därefter talade den intressante konstnären Lars Gustaf Andersson. Moderator för dagen var Sarah Norving, från NyföretagarCentrum Sjuhärad.

 

Årets Företagerska är Annica och Marie Eklund från Västsvenska företaget Bolon!

Annica och Marie Eklund som driver företaget Bolon har utsetts till Årets Företagerska i den nationella företagartävlingen Beautiful Business Award 2013, som arrangeras av PwC, Tillväxtverket och nätverket Driftig.nu. Det stod klart under tisdagskvällens final på Rival i Stockholm, där tio finalister gjorde upp inför 700 gäster och en stor webbpublik.

MuKo -lyhörd musikexport från Västra Götaland
SAMLAR SPRIDER SÄLJER SAMVERKAR I MUSIKModeinkubatorn tar plats under London Fashion Week och lockar besökare med ett skandinavisk showroom

Modeinkubatorn tar plats under London Fashion week i Swedish Showroom, Somerset House. Där ger Modeinkubatorn plats åt 3 av sina medlemmar/företag, Common, Maska och Billy and I. I samma rum, The Swedish Showroom, visas även Rodebjer och Altewai Saome.

Tävla med din idé och ditt företag hos Drivhuset - ta chansen att vinna 10 000 kr!

Drivhuset hjälper dig att ta din idé eller ditt företag vidare genom kostnadsfri vägledning och affärscoachning, samt utbildning och kurser.
Nu har du också möjlighet att tävla med din idé eller ditt företag - beroende på vilken kategori du väljer. Vi delar ut två priser á 10 000 kr i samarbete med våra partners KPMG, Wingefors Invest samt SEB.

William och Aqordo hjälper 300 miljoner körsångare!

Om några år hjälper William Renco och Aqordo närmare 300 miljoner körsångare att hålla ordning på sina stämmor, noter och fraseringar samtidigt som stressen inför ett framträdande minskar. Vi har fått en liten pratstund med William som är idémakaren bakom företaget och som också har deltagit i höstens upplaga av Brewhouse inkubator Create Speed.

Sidor