Bloggar

Nu ersätts Genväg med Verksamt.se/region/vastra-gotaland

Verksamt Västra Götaland

Nu lägger vi ner Genväg och ersätter den med www.verksamt.se/region/vastra-gotaland. Här får du samma information som på Genväg när det gäller kontaktuppgifter till rådgivare, stöd till företag, evenemang mm.

Vi vill tacka alla besökare och alla er som bidragit med tips, inspiration och evenemang!

Välkommen till Västra Götalands sida på www.verksamt.se/region/vastra-gotaland !

 

Ansök nu! "Program för plattformar för KKN-branscher"

Den nordliga dimensionens kulturpartnerskap har öppnat ett ansökningsprogram – plattformar för kulturella och kreativa branscher.

Målet med programmet är att skapa och stimulera öppna nätverk i området för den nordliga dimensionen med det övergripande målet att uppnå ekonomisk framgång genom utveckling och främjande av kulturföremål och kulturella tjänster av högt mervärde. Aktiviteterna kommer att öka kapaciteten inom de kulturella och kreativa branscherna genom olika typer av resultatinriktad kommunikation, som exempelvis följande:

Nu startar en ny omgång av Gå Globalt

Gå globalt - Ett regionalt program för små och medelstora företag som vill växa på en internationell marknad

Vill du utveckla ditt företag internationellt?

Gothenburg Startup

Göteborgs Startup arena
 
Support your startup community by being a part of it!
 

Nu finns det möjlighet att ansöka om affärsutvecklingsscheck för internationalisering

Internationaliseringscheck

Är ditt företag moget för att växa på en internationell marknad?

Nu finns möjlighet att ansöka om en affärsutvecklingscheck för internationalisering av företag. Villkoret för att kunna söka är att företaget har en omsättning på mer än 3 milj kronor och att det är verksamhet i Västra Götaland.

Beslut om internationaliseringscheck tas löpande så länge det finns pengar att fördela. OBS! Sista ansökningsdag är den 31 januari 2016.

Tävla i The Brewhouse Award

The Brewhouse Award - Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling

För åttonde året i rad utlyser Brewhouse Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling, The Brewhouse Award (f.d. My Mission). Här står det kreativa skapandet, kulturen och mångfalden i centrum för tillväxt och gränserna för traditionell affärsverksamhet skjuts fram och utmanas. The Brewhouse Award 2015 genomsyras av tre ledstjärnor; Nyskapande, Mångfald och Tillväxt, och syftet är att långsiktigt stärka det kulturella och kreativa entreprenörskapet och företagsklimatet.

 

Hur du ökar chanserna att lyckas som entreprenör

Har du nyligen startat företag eller är på gång att starta kan jag rekommendera Svenska Dagbladets Enterprenörsskola som  innehåller många bra tips om hur du får igång affärerna, lär dig pitcha som ett proffs, överlever svackorna, hanterar motgångar, rekryterar medarbetare och får makten över ditt arbete. Gå in på www.svd.se och sök på Entreprenörsskolan så får du upp samtliga artiklar.

InkInvest - nytt riskkapitalbolag vid Inkubatorn i Borås

Tio lokala entreprenörer  har nyligen bildat riskkapitalbolaget InkInvest vid Inkubatorn i Borås.

Läs mer om InkInvest här

Bra att veta från Försäkringskassan för företagare som är arbetsgivare

Du vet väl om att du är försäkrad för sjuklönekostnader!    

För alla arbetsgivare i Sverige finns ett skydd mot höga sjuklönekostnader. Skyddet innebär att arbetsgivare kan få ersättning för årliga sjuklönekostnader som överstiger en viss nivå. Från och med 1 januari 2015 gäller nya nivåer. Dessutom ändras rutinerna för ansökan om ersättningen. Du kan läsa mer om detta på

Sidor